Laurentiu Mircea Popescu, fostul rector al UMF, a fost ales ieri presedinte al Academiei de Stiinte Medicale cu incalcarea Statutului.

Marele cistigator al alegerilor de ieri de la Academia de Stiinte Medicale este Laurentiu Mircea Popescu (foto), insa procesul electoral este foarte controversat, pentru ca au fost incalcate mai multe prevederi din Statut. Dupa retragerea din cursa a lui Constantin Popa, Laurentiu Popescu a concurat cu Mircea Coculescu, prorectorul UMF, si cu Victor Voicu, fostul secretar general al Academiei, pe care i-a devansat in primul tur cu doar 67 de voturi. Numar care nu reprezenta insa doua treimi din voturile celor prezenti in conditii de cvorum, asa cum cere Statutul institutiei. Membrii Comisiei electorale au fost insa prevazatori si au anuntat ca vor ignora aceasta prevedere din Statut si vor accepta intrunirea a doar jumatate plus unu din voturile celor prezenti, invocind legea de functionare. Legea prevede intr-adevar acest numar, insa pentru validarea deciziilor obisnuite ale Adunarii Generale, alegerile fiind reglementate de Statut.

Pentru ca Laurentiu Popescu nu avea nici macar jumatate plus unu din voturi, a fost necesar un al doilea tur de scrutin. Insa acesta a fost organizat in conditiile in care din 146 de membri, prezenti initial, in sala au mai ramas 100. Numarul total de membri fiind de 192, cvorumul de doua treimi nu a mai fost astfel intrunit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.