Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, a prezentat, ieri, la Bruxelles, decizia UE de devansare a publicarii Raportului de monitorizare a Romaniei, in data de 26 septembrie, drept o mare victorie.
De fapt, la 7 septembrie, in cadrul unei intalniri bilaterale Romania-UE, partea romana va trebui sa transmita ultimele progrese inregistrate. Pana la 26 septembrie, in Romania vor sosi opt misiuni de evaluare, pe domeniile marcate cu stegulete rosii. "Romania inregistreaza progrese in fiecare saptamana", a spus ministrul integrarii, oferind ca exemplu votul dat de parlament pe Legea Codului Penal si de Procedura Penala, precum si infiintarea Agentiei pentru Integritate. Ambele au fost bine primite la Bruxelles, reusindu-se astfel scurtarea unor termene din lista de masuri prezentata in cadrul Raportului din 16 mai. Anca Boagiu a mai precizat ca in cadrul Comitetului de Asociere Romania-UE nu s-a discutat problema inchisorilor CIA pe teritoriul Romaniei.

Olli Rehn nu confirma
Intrebat de ziarul Adevarul daca s-a stabilit data de 26 septembrie pentru publicarea Raportului de monitorizare al CE, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, nu a confirmat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.