Pe langa redeventele petroliere modice, Petrom va plati doar o taxa pentru inmagazinarea gazelor • Guvernul incearca sa dreaga busuiocul punand taxe usturatoare pe... piatra seaca.
Austriecii de la OMV au scapat de amenintarea suprataxarii profiturilor. Desi la Guvern s-a discutat, la inceputul lunii trecute, despre introducerea unui impozit intre 10 si 16% din cifra de afaceri a companiilor petroliere, Cabinetul Tariceanu nu mai este preocupat sa-i taxeze suplimentar pe proprietarii Petrom, care si-au triplat profiturile in doar 3 luni. Surse guvernamentale sustin ca la Palatul Victoria nu s-a mai discutat despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri sau profitul Petrom. Dupa ce a batut obrazul societatilor petroliere pentru "profitul imoral", cerandu-le sa-l imparta cu saracii, ministrul Finantelor a lasat-o mai moale cu acest subiect


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.