Autoritatile locale nu par a fi impresionate de inundatiile din 2005 sau de cele de anul acesta: foarte putini primari au intocmit planurile de aparare care li se cerusera.

Toate primariile trebuiau sa depuna la prefecturi, pina la 31 mai, planurile de aparare impotriva inundatiilor, conform Ordinului nr. 168/2006, semnat de ministrul Mediului, Sulfina Barbu, si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Pina joi, cind expira termenul, in majoritatea judetelor, mai putin de 50% dintre primarii depusesera planurile de aparare.

Drept urmare, ministrul Mediului a instituit o comisie care sa verifice pe teren citi primari au tratat cu indiferenta ordinul dat de la centru. "S-a format o delegatie de experti din cadrul Ministerului Mediului care va verifica toti primarii, daca au depus sau nu planurile de prevenire a inundatiilor. Iar cei care nu si-au facut treaba, vor primi amenda", a explicat Lucia Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului.

Putini primari corecti in Covasna

Chiar daca anul trecut inundatiile au provocat pagube de 150 de miliarde de lei vechi in judetul Covasna, doar o treime dintre primari au intocmit si au depus la prefectura planurile de aparare impotriva inundatiilor. "Foarte putini au trimis la Inspectoratul de Urgenta din cadrul prefecturii aceste planuri. O sa transmitem o noua circulara. Sper sa inteleaga ca nu este de joaca, mai ales dupa valul de inundatii de anul trecut", ne-a declarat Ioan Ursache, subprefectul judetului Covasna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.