Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, ieri, ca inculpatul Omar Hayssam, eliberat din arest in urma cu peste o luna din motive medicale, sa fie adus de politisti la urmatorul termen. Judecatorii si-au motivat gestul prin faptul ca, din data de 26 aprilie de cand Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrerupere a mandatului de arestare preventiva, inculpatul nu s-a prezentat la nici unul dintre cele doua termene din proces.

Aparatorii lui Hayssam au sustinut ca Omar Hayssam, operat de cancer la colon, a efectuat sedinte de chimioterapie chiar in zilele in care avea loc procesul. In sprijinul afirmatiilor lor, ei au aratat ca Omar este internat, inca din data de 22 mai, la Spitalul Fundeni, dar nu au adus nici un act care sa dovedeasca internarea lui Hayssam.

Din acest motiv, instanta de judecata a cerut, ieri, ca la termenul din 14 iunie Hayssam sa fie adus cu mandat, pus in executare de politisti, tot atunci urmand sa fie depusa la dosar o adresa a institutului oncologic care sa ateste ca inculpatul este tratat.
Amintim ca, in ciuda faptului ca Presedintia a anuntat ca Omar Hayssam este acuzat de implicare in rapirea jurnalistilor la Bagdad, el a fost ridicat la 5 aprilie 2005 si arestat preventiv pentru infractiuni economice, intr-un alt dosar.

La aproape un an si o luna de la plasarea lui in arest, instanta a acceptat sa il elibereze, din motive medicale, la propunerea aceluiasi procuror care a cerut ca sirianul sa fie arestat preventiv. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a dispus, in 26 aprilie, revocarea, din motive medicale, a ultimului mandat de arestare preventiva care mai era eliberat pe numele lui Hayssam - cel din dosarul privind rapirea jurnalistilor romani in Irak - si inlocuirea lui cu interdictia de a parasi tara.

Comisia de expertiza medico-legala a consemnat, in raportul sau, ca tratamentul pentru pacientul Omar Hayssam nu poate fi realizat in reteaua penitenciarelor, ci doar in unitati oncologice apartinand Ministerului Sanatatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.