Temutul nou Cod rutier cu pretentii europene, care ar fi trebuit sa intre in vigoare din 21 septembrie, e in aer, din cauza unei gafe incredibile a ministerului lui Vasile Blaga. MAI a uitat pur si simplu sa republice in Monitorul Oficial textul noului Cod in termenul prevazut de lege, astfel ca noile reglementari nu mai pot fi aplicate!

"Cosmetizarea" vechiului Cod, care data de 35 de ani in Romania, s-a incheiat in 20 martie. De la acea data, MAI avea obligatia ca in 45 de zile (nu mai tarziu de 5 mai) sa republice Codul rutier, pentru ca acesta sa poata intra in vigoare incepand cu 21 septembrie. Directia Juridica si de Contencios-Administrativ a Internelor, in sarcina caruia se gaseste aceasta obligatie, a uitat insa! Surse din MAI ne-au marturisit ca oficialii Inspectoratului General al Politiei l-au si avertizat, printr-o adresa, pe ministrul Vasile Blaga despre riscul nepublicarii noii legi, dar in zadar. Contactata telefonic, sefa Directiei Juridice, Cristina Dobritoiu, ne-a raspuns iritata: "Intrebati la Biroul de presa si va raspundem in termenul legal!".

In mod normal, vechiul Cod se va aplica si dupa 21 septembrie, fiind nevoie ca noua Lege privind siguranta pe drumurile publice sa reia procedurile in vederea intrarii in vigoare.

Adio, puncte amenda!

Principalele modificari ale Codului rutier se refereau la punctele amenda si la culpa pietonilor accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise. In plus, cei care organizeaza sau participa la curse ilegale pe drumurile publice, dar si cei care monteaza stalpi pentru a-si asigura un loc de parcare ar fi urmat sa raspunda penal!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.