Presedintele s-a intors ieri dupa-amiaza in Romania, dupa cele zece zile de spitalizare la Viena ca urmare a operatiei urgente de hernie de disc

Imediat dupa aterizarea pe Otopeni, seful statului a fost transferat la Spitalul Elias din Capitala. Cu o rezerva speciala la dispozitie, seful statului isi va continua, pe parcursul urmatoarelor zece zile, programul la Clinica Universitara de Recuperare Medicala si Balneofizioterapie a Spitalului Elias, condusa de conferentiarul universitar doctor Mihai Berteanu.

Basescu s-a emotionat putin si la Viena

Inainte de plecarea de la Viena, presedintele a coborit pe peluza Spitalului Universitar din capitala Austriei alaturi de sotia sa, Maria. Am vazut un Traian Basescu emotionat un pic, dar si usor obosit dupa operatie, calcind cu o oarecarea incetineala in mers. Dind friu liber efuziunilor sentimentale, Basescu a imbratisat-o pe sefa Clinicii de Recuperare Medicala, profesor Veronika Fialka Moses.

Nerabdator sa ajunga la Bucuresti, presedintele, spun apropiati de-ai sai, s-a trezit mai devreme decit de obicei si s-a miscat ca un titirez prin salon. Si-a luat la revedere de la asistente si de la medici, ba chiar si de la colegii de palier, a glumit cu cei care "m-au suportat vreme de zece zile.

Operatie de 20 de mii de euro

Ca sa linisteasca oarecum disputele referitoare la locul operatiei, Basescu a spus: "A fost decizia mea si a familiei mele, adaugind ca a optat pentru clinica austriaca deoarece "am obligatia sa fiu un presedinte sanatos pentru Romania. El a oferit si motivul plecarii in Austria pentru operatie: "Aici era riscul cel mai mic. Acceptind ca recuperarea va dura intre sase luni si un an, presedintele a mentionat ca atit operatia de hernie de disc, primele sedinte de recuperare, cit si spitalizarea au fost achitate inca de marti "din contul fiicei mele, Ioana. Basescu, generos in detalii, a explicat ca a platit 9.500 de euro pentru medici, din care 4.900 de euro a costat efectiv operatia, iar costul spitalizarii a fost de 12.400 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.