Aproape 200 de case din satul Seciurile – Rosia de Amaradia au fost inghitite de pamant, joi seara; 500 de persoane au ramas sub cerul liber

Sute de familii din satul Seciurile au fost evacuate, din cauza gravelor alunecari de teren, cele mai mari din istoria asezarii.

Drumul ce leaga Rosia de Amaradia de comuna Bustuchin a fost distrus, fiind de-a dreptul rupt in bucati. Autobuzele care duceau copiii catre scoala au ramas de cealalta parte a drumului. Alunecarea de teren a produs, din loc in loc, gropi adanci de peste patru metri, satenii fiind nevoiti sa se catere printre daramaturi, cu lucrurile pe care le-au adunat de prin case in ultima clipa. La fata locului s-au deplasat prefectul Stefan Popescu Bejat, presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, insotiti de vicepremierul Gheorghe Pogea,

aflat in Gorj de doua zile, de deputatul Marcel Romanescu si de secretarul de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog. "Este un dezastru!", a exclamat deputatul Marcel Romanescu.

"Mineritul ne-a distrus!"

Joi seara, in jurul orei 21.30, oamenii din satul Seciuri au iesit din case, ingroziti de huietul din adancuri.

"Dupa miezul noptii tot satul a iesit din case. Nu era nici curent si se auzeau numai pocnete, credeam ca ne inghite pamantul", spunea ieri o localnica zguduindu-se de plans. Satenii sustin ca singurii vinovati de catastrofa ce s-a abatut asupra lor, sunt sefii din minerit: "Mineritul... ne-a distrus. Au haldat pana in buza caselor. Haotic, fara control, au scos milioane de tone de carbune. Nu s-au gandit deloc ca ne vor nenoroci! Acum, ei isi vad linistiti de pensie, in casele lor pe care si le-au ridicat pe carca mineritului", a declarat unul dintre sateni.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.