Investitia urma sa concentreze industria IT si cele mai luminate minti din zona

Axat pe domeniul inaltei tehnologii a informatiei, Parcul Industrial Hemeius - HIT din judetul Bacau, inaugurat in noiembrie anul trecut, nu a reusit sa atraga pina acum nici un investitor. La jumatate de an dupa ce autoritatile judetene au taiat panglica investitiei de peste sapte milioane de euro, cladirile moderne sint goale, iar datoriile la utilitati au ajuns la 2,5 miliarde de lei.

Adrian Iordache, directorul HIT, spune ca s-a incheiat un contract cu Microsoft, care va desfasura, in centrul de instruire, doua programe: unul de IT pentru business si un curs de IT academic. Cit despre faptul ca halele din cele sapte constructii ale parcului ramin inca goale, Iordache spune ca imaginea proasta a judetului Bacau ar fi principalul motiv: "Din pacate, resimtim o reticenta a investitorilor fata de zona Bacaului. Inertia este foarte mare si este greu de schimbat o imagine negativa".

Atit directorul HIT, cit si presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, sustin ca halele construite puteau fi rapid umplute, pentru ca au existat oferte, dar din cu totul alte domenii. Au venit firme care doreau sa inchirieze spatii pentru brutarii sau firme de confectii. "Daca am fi tratat HIT ca pe un spatiu de inchiriat, aveam acum un minibazar si toate halele pline. Tinem insa la destinatia finala, pentru ca proiectul a fost sa infiintam o industrie noua in judetul Bacau", spune Benea. El este constient insa ca investitia de 7,2 milioane de euro nu a oferit spectacolul investitional asteptat. "Financiar, nu avem nici un motiv de bucurie, parcul are datorii de 2,5 miliarde de lei la utilitati si furnizori, pe care le suporta Consiliul Judetean", recunoaste Benea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.