Consilierul pe probleme de minerit al ministrului Economiei si Comertului, Ioan Stamin Purcaru, a fost pus sub invinuire de catre procurorii din Petrosani si urmeaza sa fie audiat in calitate de invinuit, fiind acuzat de fals si uz de fals, in legatura cu declaratia sa de avere.

Procurorul Dumitru Ilinca din cadrul Parchetului Judecatoriei Petrosani a declarat, ieri, ca dosarul de urmarire penala pe numele lui Purcaru a fost finalizat de catre Politie si a ajuns la Parchet cu propunerea de trimitere in judecata.

Consilierul lui Codrut Seres a intrat in atentia politistilor dupa ce in declaratiile de avere din perioada 2003-2005, cand detinea functia de director general al Companiei Nationale a Huilei, au fost sesizate o serie de aspecte neclare legate de bunurile pe care le detine in proprietate. Potrivit anchetatorilor, in declaratia de avere din anul 2005 Ioan Stamin Purcaru a trecut ca are in proprietate un apartament in Bucuresti pe care l-ar fi dobandit in anul 2002 si doua suprafete de teren dobandite in anul 1998, dar bunurile nu apar si in declaratiile de avere anterioare.

Sustinand ca nu se considera vinovat pentru ca probabil este vorba despre prevederi ale legii in faze diferite, Stamin Purcaru a cerut anchetatorilor sa duca cercetarile pana la capat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.