Primaria Municipiului Bucuresti are in proiect constructia a doua cladiri si a unei parcari subterane in Piata Revolutiei chiar pe locul in care in prezent se gasesc monumentele realizate de Alexandru Ghildus si Mircea Spataru, dedicate Revolutiei, respectiv lui Iuliu Maniu. Proiectul de reconfigurare totala a Pietei Revolutiei - demers care presupune construirea a doua cladiri si amenajajarea unei parcari subterane - a iscat insa controverse intre Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).
In plus, nici autorii celor doua monumente de for public din respectiva zona nu sunt incantati de ideea mutarii lucrarilor pe care le-au realizat.

"Exista unele intentii care au sprijin in Primaria Municipiului Bucuresti cu privire la realizarea unei constructii in spatiul din fata Ministerului Administratiei si Internelor, pe care astazi se afla doua monumente de for public, unul dedicat lui Iuliu Maniu, realizat de Mircea Spataru, celalalt, celebrul monument realizat de Alexandru Ghildus (...). Acel spatiu, daca ar fi ocupat cu o constructie, in afara de faptul ca ar avea nevoie de avizul Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, ar trebui sa fie acceptat inainte printr-un Plan Urbanistic Zonal si ar trebui ca acest plan urbanistic sa faca obiectul unei dezbateri publice, pentru ca vorbim despre unele dintre cele mai importante piete ale municipiului Bucuresti si nu cred ca ii poate fi indiferent niciunui bucurestean cum arata Piata Revolutiei", au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).

Reconfigurarea "in totalitate" a Pietei Revolutiei a fost confirmata si de Gheorghe Udriste, directorul Directiei Drumuri, Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Municipalitatii, care spune ca respectivul amplasament se va asemana, dupa noile interventii, cu Piata Rockefeller din New York.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.