Constantin Ticu Dumitrescu a anuntat ca nu va demisiona din CNSAS, pe fondul amplificarii scandalului declansat in urma alegerii noii conduceri a Consiliului National de Studiere a Arhivelor fostei Securitati.

Constantin Ticu Dumitrescu a anuntat ca nu va demisiona din CNSAS, pe fondul amplificarii scandalului declansat in urma alegerii noii conduceri a Consiliului National de Studiere a Arhivelor fostei Securitati. Constantin Ticu Dumitrescu a pierdut marti sefia colegiului CNSAS, in urma unui vot controversat, care a generat dispute in alianta PNL-PD.

Anuntul dlui Dumitrescu a fost asteptat la o conferinta de presa. Dar, la ora la care aceasta trebuia sa inceapa, in fata ziaristilor a aparut cel numit in fruntea institutiei, Corneliu Turianu.

Infruntarea conferintelor de presa

In timp ce presedintele ales al CNSAS citea o scrisoare deschisa adresata premierului Calin Popescu Tariceanu, in fata presei a aparut si Constantin Ticu Dumitrescu.

Cei doi s-au infruntat in fata jurnalistilor, incercand sa-si tina fiecare propria conferinta sa de presa.

Pana la urma, Corneliu Turianu a terminat de citit scrisoarea deschisa adresata premierului Tariceanu in fata catorva ziaristi, pentru ca majoritatea plecasera dupa Ticu Dumitrescu.

"Ma vad nevoit a va lamuri pe aceasta cale, odata pentru totdeauna, ca nu sunt omul nimanui, sunt doar omul legii, si de-a va cere, tot pentru ultima oara, sa incetati aceasta imixtiune politica in functionarea unei institutii independente, imixtiune pe care nu am de gand sa o tolerez."

"Arbitrajul" presedintelui Basescu

Constantin Ticu Dumitrescu a decis sa-si tina conferinta pe treptele de la intrarea in cladirea CNSAS.

Ticu Dumitrescu a explicat ca "valul de simpatie" manifestat fata de el in ultima vreme l-a facut sa renunte sa demisioneze din CNSAS. in plus, el a anuntat ca saptamana viitoare, se va intalni cu presedintele Traian Basescu.

Ticu Dumitrescu spune ca ii acorda sefului statului prezumtia de buna credinta si ca vrea sa il informeze corect asupra situatiei reale a dosarelor pe care serviciile secrete le detin inca.

"Rezulta ca SRI-ul nu detine 100.000 de dosare, ci 875.752. Acesta este adevarul! Sa vina Timofte si ai lui si sa ma conteste!".

Ticu Dumitrescu a adaugat ca nu va merge singur la presedintele Basescu, ci impreuna cu cei care au raspuns de aceste date si arhive.

Unul din membrii conducerii CNSAS, Claudiu Secasiu, a declarat ca aproape jumatate din colegiu nu mai participa la sedinte pana cand nu se va lamuri situatia lui Dan Lazea care, dupa votul din 28 martie, si dupa ce a vorbit de presiunile la care ar fi fost supus inaintea votului, pur si simplu a disparut.

Claudiu Secasiu, Ticu Dumitrescu, Ladislau Csendes si Mircea Dinescu au sesizat comisia juridica a Senatului in legatura cu votul de la alegerea conducerii CNSAS.

Iar PNL a cerut astazi din nou, in mod oficial, ca PD sa-i retraga sprijinul politic lui Corneliu Turianu si a anuntat ca il sustine in continuare pe Ticu Dumitrescu la conducerea CNSAS.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.