Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a afirmat, ieri, intr-o emisiune la Radio Guerrilla, ca nu-l va ierta pe presedintele Traian Basescu, nu pentru ce i-a facut lui, ci pentru ce face Romaniei, apreciind ca seful statului nu ii vrea capul, ci intreprinderea pe care o conduce.

"Pot sa va asigur ca pe omul asta nu il iert. Nu pentru ce mi-a facut mie, ci pentru ce face acestei tari, cu o inconstienta pe care nimic nu o poate repara", a spus Patriciu. Presedintele Rompetrol a precizat ca, daca Traian Basescu va reactiona la povestea cu ciobanul care impusca vaca pe care a spus-o cu o zi inainte, va raspunde si se va continua tot asa din reactie in reactie "pana la victoria finala".

El a apreciat ca Basescu nu ii vrea capul, ci vrea de fapt intreprinderea pe care o are, aratand ca la o intalnire cu petrolistii seful statului ar fi spus ca rafinariile sunt o povara pentru societatea romaneasca. "Am ramas mut", a relatat presedintele Rompetrol, care considera ca defasurarea ulterioara a evenimentelor a demonstrat ca asa gandeste Basescu. Dinu Patriciu a mai spus ca la acea intalnire cu petrolistii seful statului le-a explicat ca rafinariile din Romania importa titei in timp ce in tara se consuma produse, ceea ce duce la dezechilibrul balantei de plati.

"Omul asta nu stie aritmetica, nu economie. Aritmetica e grea", a spus Patriciu despre Basescu. Dinu Patriciu a apreciat ca populatia uraste oamenii bogati pentru ca "de un an si ceva traim o isterie a luptei anticapitaliste deghizate in lupta anticoruptie", continuandu-se mitul socialismului potrivit caruia cei bogati ii asupresc pe cei saraci.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.