Sansele Romaniei si Bulgariei de a adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 sunt mai scazute in prezent fata de sfarsitul anului trecut, din cauza progreselor insuficiente in combaterea coruptiei, indica un studiu realizat de agentia Reuters in urma intervievarii a 30 de analisti economici, intre 7 si 9 februarie, transmite Rompres.
Potrivit studiului, sansele celor doua tari sunt estimate la 60%, in comparatie cu 70% in noiembrie 2005, dupa ultimul raport de monitorizare al Comisiei Europene. Probabilitatea ca aderarea lor sa fie amanata cu un an a crescut in urma ingrijorarii ca nu s-au inregistrat progrese suficiente in lupta impotriva coruptiei. Daca 18 dintre analistii intervievati au dat Bulgariei sanse de 50% de a accede la UE in 2007, numai 16 dintre ei considera ca Romania are sanse mai mari. Exista si opinii optimiste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.