Propunerea initiala a Marii Britanii referitoare la perspectiva financiara a Uniunii Europene pe 2007-2013 se situeaza sub asteptarile Romaniei.

"Ne asteptam la o propunere care sa se bazeze pe un principiu fundamental al UE, care a permis acordarea de catre statele bogate a unor ajutoare catre statele mai putin dezvoltate si, in acest sens, diminuarea decalajelor. Din pacate, propunerea britanica acopera in foarte mica masura acest capitol", a declarat ieri primul-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Saptamana aceasta, Consiliul European va lua in dezbatere pachetul financiar pentru perioada 2007-2013, iar o noua propunere a Marii Britanii pe aceasta tema era asteptata ieri la Palatul Victoria. "Daca nu va fi imbunatatita, va fi ce v-am prezentat astazi. Mi-as dori ca propunerea imbunatatita sa fie nu pentru Marea Britanie sau altcineva si noi sa ramanem in aceeasi situatie", a continuat premierul. Totusi, tara noastra nu va avea nici un cuvant de spus in aceasta privinta, avand in vedere ca nu detine dreptul de veto in cadrul Consiliului European.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.