Un mort si zece raniti. Acesta este bilantul unui nou accident rutier produs, de aceasta data, pe autostrada Bucuresti - Pitesti, in care a fost implicat un microbuz plin cu oameni.

Soferul masinii, o femeie de 37 de ani, a murit pe loc dupa ce capul i-a fost smuls de pe umeri, iar alte zece persoane care se aflau in microbuz au ajuns la spital cu rani usoare. In alta ordine de idei trebuie spus ca intr-o singura zi, pe DN1 Bucuresti-Ploiesti, supranumit "drumul mortii", peste 2.000 de soferi au fost sanctionati in special pentru depasirea vitezei legale.

Conform primelor cercetari efectuate de politistii ilfoveni, singurul vinovat de cele intamplate la km 12.5 este Stela Stanciu, din Calafat, cea aflata la volanul microbuzului. Femeia nu a luat in calcul faptul ca soseaua este acoperita cu polei si a apasat destul de tare pe pedala de acceleratie a Fordului Transit pe care il conducea din Calafat - Dolj.
Cu cateva minute inainte de ora 4.00, din cauza vitezei, in Domnesti, judetul Ilfov, Stela nu a mai putut stapani autovehiculul in care se mai aflau alte zece femei, toate din acelasi oras cu ea, motiv pentru care masina a derapat si s-a izbit violent de parapetul metalic de protectie al pasarelei Ciorogarla. Remorca atasata microbuzului s-a rasturnat pe celalalt sens de mers, blocand destul de mult timp circulatia. Impactul deosebit de violent i-a fost fatal Stelei Stanciu, care nu a mai avut nici o sansa. Capul, practic scalpat de fiarele care s-au incolacit in jurul ei, i-a fost desprins de coloana vertebrala, fiindu-i smuls de pe umeri.

Ceilalti pasageri care intentionau sa ajunga in Complexul "Europa" din Capitala pentru a face cumparaturi, au scapat ca prin minune doar cu zgarieturi si contuzii, dar si cu o sperietura groaznica. Chiar si in aceste conditii, patru ambulante le-au transportat la Spitalul "Municipal" din Bucuresti, unde au primit ingrijiri medicale, fara ca medicii sa interneze pe vreuna dintre ele.

Ancheta in acest nou caz in care este implicat un autovehicul de transport persoane a scos la iveala faptul ca Stela Stanciu nu avea dreptul sa conduca un microbuz, deorece nu avea permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte ansamblul de vehicule la volanul caruia se afla.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.