Fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Maria Huza a fost audiata pentru a treia oara de procurorii anticoruptie in legatura cu modul in care a intrat in posesia unei locuinte din fondul pentru tinerii casatoriti.

Judecatoarea, acuzata de instigare la acordare de credite in conditii ilegale, a fost insotita de un avocat pe tot parcursul audierilor. Surse judiciare sustin ca Maria Huza le-a spus anchetatorilor ca nu a stiut niciodata din ce fond i-a fost repartizata locuinta pe care intentiona sa o cumpere si nici daca dobanda pe care a platit-o era una mai mica decat in cazurile obisnuite. In opinia magistratei, fapta sa nu poate fi considerata a fi una in afara legii, atat timp cat cei care au aprobat repartitia casei nu au verificat conditiile de acordare. Judecatoarea Maria Huza este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar Societatea pentru Justitie a cerut suspendarea ei din functie pana la clarificarea cercetarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.