La ultima sa sedinta de plen, cand trebuia sa analizeze contestatiile magistratilor, Consiliul Superior al Magistraturii nu primise inca raportul comisiei care a recorectat lucrarile judecatorilor. "Urma sa analizam veridicitatea acestor contestatii, dar nu am primit raportul comisiei care a recorectat lucrarile", a declarat presedintele CSM, Dan Lupascu (foto), anuntand amanarea discutarii acestei probleme pentru sedinta urmatoare.

Consiliul Superior al Magistraturii urma sa valideze, in ultima sedinta de plen, concursul de promovare in functii de conducere pentru judecatorii de tribunale si Curti de Apel care au promovat concursul organizat in perioada 12-21 noiembrie. Cu aceasta ocazie, CSM trebuia sa se pronunte si asupra acuzatiilor de frauda formulate de mai multi magistrati care considerau ca punctajele unora dintre colegii care obtinusera initial note de 2,3,4 sau 5 au fost umflate dupa recorectare.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat cu privire la modul in care s-a desfasurat concursul de promovare ca urmare a unor materiale aparute in presa in chiar ultima zi a perioadei de desfasurare a examenului. Mai multi candidati se considerau atunci nedreptatiti de maniera in care au fost recorectate lucrarile unor candidati, ba chiar si de faptul ca au fost admisi in concurs magistrati care nu aveau nici macar vechimea legala necesara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.