Peste 360 de expozanti din domeniul editorial si educational sunt prezenti in cadrul celei de-a XII-a editii a Targului International Gaudeamus - carte de invatatura. In cadrul acestei manifestari, pana duminica sunt programate nu mai putin de 390 de evenimente, carora li se mai adauga alte 70 din cadrul Salonului de Carte pentru Copii "Ion Creanga". Iubitorii de carte pot beneficia pana la sfarsitul saptamanii de cea mai bogata oferta a anului in domeniu, precum si de preturi reduse.

Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo este pentru prima oara integral ocupat de carti. Fata de editia de anul trecut, suprafata targului a crescut cu 18%, iar numarul expozantilor s-a marit cu aproape 100. Oferta este extrem de bogata atat in ceea ce priveste cartea romaneasca, cat si cea straina, numarul editorilor straini fiind mai mare in acest an. Vizitatorii au posibilitatea sa gaseasca in acelasi loc carti din absolut toate domeniile, de la cele pentru copii si pana la tratatele de medicina sau enciclopediile Larousse.

Reducerile de pret practicate nu sunt foarte consistente, majoritatea expozantilor afisand preturi de vanzare cu doar 10 procente mai mici. Cu toate acestea, la unele standuri sunt carti, in special dictionare, antologii sau enciclopedii cu preturi foarte mici. Astfel, poti achizitiona dictionare Cambridge cu doar 400.000 sau diverse antologii la 650.000, pretul lor fiind redus la jumatate. Imediat dupa deschiderea targului, cel mai aglomerat stand era al unei edituri mai putin cunoscute.

Clientii, persoane de varsta a treia, faceau rand pentru a cumpara carti despre Bucurestiul vechi sau despre zone istorice din tara. La fel de cautate erau si albumele de arta, al caror pret variaza de la cateva sute de mii la cateva milioane de lei. Cei tentati sa patrunda in universul cartilor trebuie sa stie ca intrarea este libera, iar vizitatorii vor putea participa la Votul Publicului, precum si la numeroase tombole cu premii. Astfel, iubitorii de carte vor stabili care sunt cei mai buni cinci expozanti care vor primi trofeele GAUDEAMUS, precum si care este cea mai ravnita carte. Rezultatele se vor anunta duminica, in ultima zi de targ.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.