Complicii judecatoarei Maria Huza (foto) in afacerea Apartamentul au fost pusi sub urmarire penala de catre procurorii anticoruptie

Fostul viceperimar al Sectorului 1 al Capitalei, Ioan Todiras (PSD), este acuzat de abuz in serviciu in dosarul penal care priveste modul in care judecatoarea Maria Huza, fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si-a cumparat un apartament in Bucuresti din fondul tinerilor casatoriti. Procurorii anticoruptie care instrumenteaza in prezent acest dosar au inceput urmarirea penala impotriva lui Ioan Todiras si impotriva fostului sef al Serviciului locativ din Primaria Sectorului 1, Ion Catanescu. Maria Huza nu a fost pusa sub acuzare deocamdata, dar procurorii cerceteaza in continuare implicarea ei in achizitionarea ilegala a apartamentului.

Tinara de peste 50 de ani

Cotidianul a dezvaluit anul acesta, la inceputul lunii februarie, ca in 2001, la scurt timp dupa ce fostul ministru Rodica Stanoiu a numit-o in functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Maria Huza a incheiat un contract cu Primaria Sectorului 1, prin care a cumparat un apartament spatios in centrul Capitalei, beneficiind de toate facilitatile destinate tinerilor casatoriti - plata in rate si dobinda subventionata de stat. In afara de faptul ca nu mai era de multa vreme o tinara casatorita, Maria Huza avea deja o casa la Slatina, pe care nu a declarat-o atunci cind si-a intocmit dosarul de obtinere a apartamentului. Mai tirziu, ea si-a vindut locuinta din orasul natal companiei ALRO Slatina, pentru suma de 150.000 de dolari.

Un dosar plimbat

Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat si a inceput primele investigatii in acest caz, dosarul fiind preluat ulterior de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, iar in final de catre procurorii anticoruptie. Acestia au ajuns la concluzia ca achizitionarea apartamentului a fost ilegala si au declansat urmarirea penala impotriva celor doi functionari identificati de procurori ca fiind responsabili pentru incheierea contractului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.