Dupa ce, initial, a acuzat „Evenimentul zilei” de prezentarea unor informatii false, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a multumit cotidianului nostru pentru sesizare

In urma articolului "ProTun de 50 de milioane de euro", din editia de sambata a EVZ, Corpul de Control al Primariei Sectorului 2 a oprit luni lucrarile de demolare a bazei Keoke si i-a amendat pe proprietari cu 100 de milioane de lei vechi. Potrivit primarului Neculai Ontanu, dezafectarea bazei a fost inceputa ilegal, fara autorizatia de desfiintare. Mai mult, edilul spune ca solicitarea initiala nu se incadra in caracteristicile Planului Urbanistic Zonal al sectorului 2.

Tunul imobiliar de pe Lacul Tei

"Evenimentul zilei" a relatat sambata povestea unui veritabil tun imobiliar al carui protagonist este Adrian Sarbu, bossul de la Pro TV. Acesta a vandut unei firme spaniole baza de agrement Keoke din Bucuresti, a carei valoare se ridica la peste 50 de milioane de euro, potrivit preturilor de pe piata imobiliara. Firma lui Sarbu obtinuse anul trecut, de la Primaria Sectorului 2, un certificat de urbanism pentru transformarea bazei sportive intr-un cartier rezidential de cinci stele, iar in luna iunie a perfectat tranzactia cu spaniolii.

Oficialii Agentiei Nationale pentru Sport l-au somat pe Neculai Ontanu sa nu emita autorizatia de construire, intrucat acest fapt ar incalca Legea 69/2000, care prevede ca o baza sportiva nu poate fi desfiintata decat cu construirea prealabila a uneia similare. Cu toate ca nu au primit autorizatia, noii proprietari au inceput ilegal lucrarile de demolare a complexului sportiv de pe malul Lacului Tei.

Sarbu a vandut complexul sportiv unor spanioli

Baza Keoke a fost detinuta pana in vara acestui an de firma Compania de Constructii Bucuresti SA, al carei actionar majoritar este Adrian Sarbu. In luna iunie, baza de agrement, in suprafata de 53,5 hectare, a fost vanduta firmei Gea Prasa International Construct SRL. Potrivit Registrului Comertului, firma a fost infiintata pe 2 iunie 2005 si are ca unic actionar o societate comerciala cu acelasi nume din orasul spaniol Sevilla.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.