Contractul cu EADS pentru securizarea frontierelor estice ale Romaniei a fost renegociat si s-a ajuns la o reducere de 400 milioane de euro din factura stabilita initial, de 1,2 miliarde de euro, a declarat presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat publicatiei franceze ,Les Echos". ,Acordul ar trebui sa fie semnat in perioada urmatoare", a anuntat Basescu.

Potrivit presedintelui Romaniei, renegocierea contractului cu EADS a avut loc cu asistenta din partea Comisiei Europene. Seful statului a mai precizat ca acordurile cu grupul francez Vinci si cel aus-triac Srabag au fost anulate. ,Cel cu Bechtel nu putea sa fie anulat, pentru ca lucrarile erau deja incepute, dar o prima plata in valoare de 120 milioane de euro, a fost blocata in asteptarea unei renegocieri", a declarat Basescu. ,In treacat fie spus, aceste decizii au jucat un rol deloc de neglijat in avizul favorabil in domeniul concurentei, dat de comisie in raport", a mai sustinut presedintele Romaniei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.