Politia a descoperit ca, in timpul reglarii de conturi de joi seara dintre clanurile „Domnu” si „Vasiloi”, s-a tras si cu un pistol cu glont

Rasturnare de situatie in cazul reglarii de conturi de joi seara dintre clanurile "Domnu" si "Vasiloi": in timpul altercatiei din cartierul Bucurestii Noi se pare ca s-a folosit si un pistol cu glont. Cel putin asa sustin martorii, dar si unele surse din cadrul echipei de ancheta. Politia a gasit la locul altercatiei bile din cauciuc, arma cu care s-au tras acestea, dar si tuburile de la mai multe gloante.

"Liderica a tras primul!"

La cateva ore dupa incident, o parte din tiganii care l-au atacat pe Liderica, unul dintre liderii clanului "Domnu", s-au prezentat la politie cu un revolver, declarand ca din acea arma provin tuburile de glont gasite la fata locului. Potrivit acestora, gloantele i-ar apartine lui Liderica, dar anchetatorii nu pot preciza, deocamdata, a cui e arma.

Politistii care se ocupa de caz spun ca vinovatii vor fi acuzati de tentativa de omor, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. In zilele urmatoare este posibil ca dosarul sa fie preluat de Directia de Combatere a Crimei Organizate.
Ieri-dimineata, Liderica a fost externat. De la spital, acesta a fost preluat de politistii judiciaristi din Capitala si audiat mai multe ore. Astfel, anchetatorii au aflat ca totul a inceput in urma cu cateva zile, in fata unei benzinarii din sectorul 6. Atunci, Liderica l-ar fi agresat pe ginerele lui Gheorghe Dinca, din clanul "Vasiloi". "Joi seara, familia Dinca s-a razbunat", au declarat surse apropiate echipei de ancheta.

Pe de alta parte, sora victimei, Virginia Domnu, a declarat ieri, dupa ce a fost audiata de anchetatori, ca-i cunoaste pe patru dintre agresori. "Erau in jur de 20, stateau unul peste altul in masina. Cei patru indivizi pe care i-am recunoscut sunt Gheorghita, Verginel, Micky - fiul lui Gheorghita - si ginerele acestuia".

Un clan cu radacini in Epoca de Aur

Notorietatea clanului "Domnu" in lumea interlopa dateaza inca din perioada regimului comunist. In anii ‘80, Mitica Domnu, tatal lui Liderica, reusise sa-si plaseze prostituatele in centrul Capitalei. "Afacerea" a inflorit insa dupa Revolutie. Numai in cursul acestui an, tatal si doi veri ai lui Vasile Domnu au fost retinuti de politisti si procurori. Sora lui Liderica, poreclita Vandana, este in prezent in penitenciarul de la Margineni, unde ispaseste o condamnare de patru ani pentru proxenetism.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.