Vila in care Ion Tiriac a stat cu chirie vreme de 15 ani si pentru care a platit doar 200 de euro pe luna asteapta sa intre in posesia proprietarului de drept, Hrant Mesrobian.

Acesta a recastigat in instanta casa si terenul aferent. Familia armeanului a emigrat in Argentina cu multi ani in urma. Aveau un angro de manufacturi in zona Lipscani. Margarian Berci, secretarul general al Uniunii Armenilor din Romania, isi aminteste de familia Mesrobian. "Erau foarte avuti", spune el. "Aveau un angro de manufacturi in zona Lipscani si o fabrica de textile. De teama represiunilor, au fugit din tara imediat ce a venit comunismul la putere. S-au stabilit pe undeva prin Argentina."

"Nu avea functie in guvern"

Pana cand armenii sa-si ia casa inapoi, singurul care va mai trece pragul vilei va fi portarul. Casa era ieri pustie. "Nu mai sta nimeni aici", spune el. "Am aflat aseara de la televizor ca vila va fi retrocedata, iar domnul Tiriac nu a mai trecut pe aici de ceva vreme. Mai multe nu stiu." Situata in selecta zona Primaverii, vizavi de una dintre casele preferate ale lui Nicolae Ceausescu, vila de 14 camere i-a fost repartizata lui Tiriac in 1990 din fondul de stat, cu acordul premierului Petre Roman. Acesta isi aminteste: "Ion Tiriac nu avea nici o functie guvernamentala. Justificarea lui de a primi o vila de la stat, desi era un om avut, era ca va investi in refacerea ei. Ceea ce a si facut".

In vremea regimului de dinainte de ‘89, casa a fost locuita de familia demnitarului comunist Ion Gheorghe Maurer, considerat mentorul si protectorul lui Tiriac. Ieri, Ion Tiriac s-a abtinut de la comentarii. Recent declarat de o revista de specialitate primul miliardar roman in euro, el se afla la un turneu de tenis la Madrid in momentul anuntarii deciziei privind retrocedarea casei.

Coca - petrecerile juniorului

In ultimii ani, atunci cand era libera, casa era folosita si de fiul fostului tenismen. Conform spuselor unui martor din dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", Ion Ion Tiriac organiza multe dintre petreceri la vila din strada Eliade. "Am participat la cinci-sase petreceri. La marea majoritate s-au consumat droguri...", asa isi incepea marturia martorul, referitor la momentele petrecute in vila.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.