Sub egida Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala si a Comisiilor de control ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Informatii Externe, dezbaterea cu tema "Imaginea Romaniei - obiectiv strategic", lansata ieri la Palatul Parlamentului, are ca scop transformarea in proiecte concrete a initiativelor pentru promovarea imaginii Romaniei. Consilierul prezidential Claudiu Saftoiu a deschis lu-crarile mesei rotunde, care continua astazi, cu afirmatia: ,Suntem ceea ce facem".

Prima parte, dedicata subiectului ,Imaginea Romaniei - obiectiv de securitate", a avut in vedere promovarea in primul rand a unei politici externe active, iesite din tiparele diplomatiei clasice. Claudiu Saftoiu a subliniat in acest context importanta ce revine in aceasta initiativa serviciilor de securitate, dar si mass-media, ca mijloc de reflectare a unei atitudini pozitive.

A fost remarcata nevoia de imprimare a unei noi atitudini in randul opiniei publice, marcata de pornirea spre o demobilizare generala, rezumata de consilierul prezidential in formula "carcoteala nationala". Brandurile romanesti, luate drept componente ale imaginii Romaniei, sunt si ele de o importanta co-varsitoare in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si au constituit subiect aparte de discutii.

Protejarea brandului de tara si mijloacele realizarii acestui obiectiv intra astazi in dezbaterea care are ca obiectiv conturarea unei strategii care sa inlature stereotipurile negative atastate imaginii Romaniei din constientul colectiv intern si international.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.