Dupa ce controalele au demonstrat ca fondul de vinatoare de la Balc a fost concesionat ilegal, prin licitatia de ieri suprafata a ajuns in aceleasi miini: AV Wild Boar, al carei membru fondator este Ion Tiriac.

Fondul de vinatoare de la Balc, din judetul Bihor a intrat din nou in posesia fostilor concesionari. La licitatia organizata ieri, cistigatorul dreptului de gestionare a fondului de vinatoare a fost desemnat AV Wild Boar, aceeasi societate care, impreuna cu Asociata de Vinatoare Zimbrul, patronata din umbra de omul de afaceri Ion Tiriac, a gestionat fondul din 2001 pina in aprilie anul curent. Surse din cadrul Ministerului Agriculturii ne-au declarat ca Ion Tiriac este membru fondator al AV Wild Boar.

Pentru cele aproximativ 11.500 de hectare de teren, AV Wild Boar va achita anual Inspectoratulului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare Oradea 895 de milioane de lei vechi. Contractul va fi semnat pentru o perioada de 10 ani. In anii anteriori, pina la depistarea ilegalitatii contractului de gestionare, Tiriac platea pentru fond 9,3 milioane de lei vechi anual.

Licitatie in doi

La licitatia de ieri, s-au prezentat AV Wild Boar si AJVPS Bihor. Initial insa, si-a declarat intentia de a participa la licitatie si AVPS Zimbrul Bucuresti. De asemenea, licitatia a fost aminata pentru luna septembrie, dupa ce in august, cind trebuia sa aiba loc de fapt, la sediul ministerului a fost prezentata o contestatie. Tiriac a ramas fara fondul de la Balc in luna aprilie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.