Grupul producator de mezeluri Angst a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 60 milioane de euro, in crestere fata de valoarea de aproximativ 40 milioane de euro inregistrata in 2006, informeaza NewsIn.
"Anul trecut am inregistrat o crestere a volumului de 25% si una a valorii de 22%. Cifra de afaceri inregistrata in anul 2007 este de circa 55-60 milioane de euro", a declarat Sorin Minea, presedintele companiei.
Acesta a precizat ca, in 2008, compania are in plan investitii de cel putin sase milioane de euro. "Avem in 2008 un SAPARD care se incheie si unul in derulare, restul banilor vor fi investiti in reteaua de magazine, productie si distributie", a afirmat presedintele Angst.
┼×tefan Padure, vicepresedintele Angst, a marturisit la inceputul lunii noiembrie a anului trecut ca grupul a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2007, o cifra de afaceri de circa 45 milioane de euro, in crestere cu 30%, fata de aceeasi perioada a anului 2006. Potrivit estimarilor specialistilor, in 2008 intentioneaza extinderea afacerii la trei ferme ce vor avea aproximativ 1.000 vaci. La sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie 2007, reteaua de magazine a fost suplimentata cu unul nou la Cluj si alte trei la Oradea. Grupul Angst detine trei fabrici de carne, una de lapte si preparate din lapte, o ferma de vaci si o retea de 23 de magazine specializate, dintre care 18 functioneaza in Bucuresti, doua in Buftea si cate unul in Otopeni, Sinaia si Cluj.