"Este clar ca avem nevoie de o reforma a Parlamentului, care nu a facut decat un pas mic in fata comparativ cu Marea Adunare Nationala de dinainte de 1989. Am propus luarea unor masuri de functionare a Parlamentului in parametri unui stat membru al U
"Este clar ca avem nevoie de o reforma a Parlamentului, care nu a facut decat un pas mic in fata comparativ cu Marea Adunare Nationala de dinainte de 1989. Am propus luarea unor masuri de functionare a Parlamentului in parametri unui stat membru al UE", a afirmat deputatul PSD, citat de Mediafax. El a sustinut ca procentul scazut de incredere al Parlamentului demonstreaza faptul ca acesta nu este reformat si ca nu-si indeplineste functiile. Puscas a spus ca este nevoie de o intarire a rolului Legislativului in supervizarea relatiilor externe si declansarea unei reforme a comisiilor parlamentare, prin prezenta unor reprezentanti ai opozitiei in fruntea lor. Totodata, deputatul PSD a criticat accentul pus de parlamentari pe agenda guvernamentala si ca totul depinde de politica de partid. Puscas a explicat ca alaturi reforma parlamentara trebuie sa existe si una constitutionala, pe care o considera necesara, mai ales dupa integrarea in spatiul european. "Daca vorbim de eficientizarea intregului sistem, am fost de acord cu totii ca trebuie sa facem o revizuire a Constitutiei. Acum, ca suntem stat membru UE, am semnat Tratatul de la Lisabona si il vom ratifica, trebuie sa ne adecvam si Constitutia. Nu capacitatea ne lipseste, ci vointa ne lipseste", a sustinut Puscas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.