Desi constient ca "acest schimb epistolar si acest ton nepotrivit aduce deservicii intregului program de reforma a clasei politice", liderul PSD a tinut sa raspunda atacurilor de miercuri ale presedintelui cu aceeasi moneda, intr-un post- scriptum la
Desi constient ca "acest schimb epistolar si acest ton nepotrivit aduce deservicii intregului program de reforma a clasei politice", liderul PSD a tinut sa raspunda atacurilor de miercuri ale presedintelui cu aceeasi moneda, intr-un post- scriptum la scrisoare. "Votul uninominal va face o curatenie importanta si salutara in clasa politica romaneasca. Dar va aduceti aminte probabil ca sistemul de vot uninominal nu a generat nici o sanctiune pentru candidatul cercetat penal in dosarul Flota, pentru primarul care si-a facut singur cadou o casa in strada Mihaileanu, care a transformat bordura in afacerea anului pentru clientela politica a Cotroceniului, ori pentru fostul capitan de marina care a dat foc la zeci de nave prin porturi straine. Iata o chestiune asupra careia merita sa reflectam: cu ce am putea completa votul uninominal astfel incat reforma clasei politice romanesti sa fie deplina?", a scris Geoana. El i-a cerut lui Basescu "sa instructeze reprezentantii partidului" pe care ii conduce sa sprijine in Parlament varianta de uninominal pe care o sustine PSD.
Misiva trimisa ieri de Geoana sefului statului este ultima replica dintr-o disputa care a debutat marti, odata cu apelul transmis de Basescu tuturor liderilor partidelor parlamentare, de a sustine adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin. Geoana i-a raspuns, miercuri, presedintelui, acuzandu-l ca a blocat adoptarea uninominalului. Miercuri seara, presedintele i-a replicat, amintindu-i ca nu poate vorbi de uninominal din moment ce locuieste fara drept intr-un imobil al RA-APPS.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.