Liderul de la Casa Alba le-a cerut americanilor sa aiba incredere "pe termen lung" in economia SUA "ce traverseaza o perioada de incertitudine", iar clasei politice sa nu puna in pericol printr-o retragere, in opinia sa prematura, reusita misiunii di
Liderul de la Casa Alba le-a cerut americanilor sa aiba incredere "pe termen lung" in economia SUA "ce traverseaza o perioada de incertitudine", iar clasei politice sa nu puna in pericol printr-o retragere, in opinia sa prematura, reusita misiunii din Irak. "Orice retragere suplimentara a militarilor americani va fi determinata de conditiile de pe teren si se va baza pe recomandarile comandantilor nostri. Generalul Petraeus a avertizat ca o retragere prea rapida ar putea duce la 'dezintegrarea fortelor de securitate irakiene, la o recuperare a terenului pierdut de catre gruparea Al Queda si la o recrudescenta a violentelor'", a declarat presedintele Bush, citandu-l pe comandantul trupelor americane din Irak. "Membri ai Congresului, dupa ce am ajuns atat de departe si am realizat atatea, nu ne putem permite acest lucru", a adaugat liderul de la Casa Alba, avansand la subiectul Iran. "Mesajul nostru catre liderii iranieni este clar: suspendati imbogatirea uraniului, astfel incat negocierile sa poata incepe. Alaturati-va comunitatii internationale, opriti represiunea din interiorul frontierelor voastre si nu-i mai sprijiniti pe teroristi in strainatate", a afirmat seful statului american, avertizand Teheranul ca Washingtonul va reactiona daca soldatii sai vor fi amenintati, iar americanii isi vor apara interesele si pe cele ale aliatilor lor din Golf. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.