Un cuplu de romani a cerut Tribunalului pentru revizuirea deciziilor de deportare din Noua Zeelanda sa permita fiului lor, bolnav de o afectiune grava, sa ramana in tara, informeaza stuff.co.nz, citat de Mediafax.

Adrian sufera de o maladie ereditara numita talasemie majora, al carui tratament implica transfuzii lunare de sange si injectii de pana la sapte ori pe luna. Tratamentul sau a costat 57.000 de dolari din banii publici, din 2004 pana in 2006 si ar putea ajunge la 5 milioane de dolari, daca baiatul supravietuieste pana la varsta de 50 de ani. Banii provin din impozitele impuse cetatenilor neo-zeelandezi.

Instanta a apreciat ca alocarea acestor fonduri este o problema serioasa pentru public. Curtea a luat in considerare si contributia parintilor lui Adrian la societatea neo-zeelandeza: mama sa este economist si are grija de sora nou-nascuta a baiatului, care este sanatoasa, iar tatal lucreaza in ingineria aerospatiala.

Citeste si:

Parintii copilului au mintit la examenul medical inaintea sosirii in Noua Zeelanda, raspunzand incorect la patru intrebari care ar fi alertat statul in privinta tratamentului costisitor al fiului lor.

Fostul ministru al imigratiei, David Cunliffe, a cerut tribunalului ca familiei sa-i fie ridicat permisul de a locui in Noua Zeelanda, insa parintii lui Adrian au facut apel.