Va prezentam cele mai plauzibile trei scenarii luate in calcul in cazul 'Elodia>> si evaluarea facuta fiecarei variante de catre psihologul Hanibal Dumitrascu, conferentiar la Universitatea Bucuresti. Cititorii pot vota, la råndul lor, ipoteza
Va prezentam cele mai plauzibile trei scenarii luate in calcul in cazul 'Elodia>> si evaluarea facuta fiecarei variante de catre psihologul Hanibal Dumitrascu, conferentiar la Universitatea Bucuresti. Cititorii pot vota, la råndul lor, ipoteza care li se pare cel mai aproape de adevar.

Conform primei variante luate in calcul, Elodia s-a ascuns, de comun acord cu sotul ei, Cristian Cioaca, pentru a scapa de amenintari venite din partea lumii interlope, ori de datorii facute la camatari. O astfel de actiune presupune o deplina incredere intre cei doi parteneri si un cuplu legat de o mare pasiuni sau de interese materiale. Al doilea scenariu pleaca de la ipoteza ca Elodia si-a inscenat disparitia, din dorinta de razbunare, pentru a-l arunca in puscarie pe Cioaca. Pentru a reusi, Elodia trebuia sa renunte definitiv la o cariera banoasa, la proprietati si mai ales la copil, care ar fi ramas, practic, orfan. Al treilea scenariu merge pe varianta crimei, urmata de ascunderea cadavrului. Nici o ipoteza, oricat de aberanta, nici chiar rapirea de catre extaterestri nu poate fi complet exclusa, chiar daca probabilitatea ei este de zero urmat de cateva alte zerouri. Specialistii evalueaza, insa, pe o scara de la 1 la 10, probabilitatea celor trei variante serioase ca fiind cuprinsa intre 5 si 8.

SCENARIUL 1
Elodia a disparut de acasa de comun acord si cu sprijinul lui Cristian Cioaca
Varianta in care avocata Elodia Ghinescu se afla in viata, fiind plecata in strainatate, desi este in contradictie cu pistele pe care merge Parchetul, nu poate fi exclusa din analiza misterioasei povesti brasoveane.
Scenariul pe care il propunem cititorilor nostri arata in felul urmator:
Elodia Ghinescu a aparat, in calitate de avocat, unul sau mai multe personaje implicate in afaceri de criminalitate financiara sau chiar chiar de criminalitate organizata. A avut acces la documente compromitatoare, iar in schimbul „spalarii“ in instanta a clientilor sai a fost remunerata foarte consistent. Numai ca, din nefericire, prestatia avocatei nu a fost pe masura asteptarilor clientului, acesta din urma primind o sentinta nefavorabila. Au inceput unele tensiuni intre avocat-client, tensuni care au degenerat in amenintari legate de unele sume de bani.
In cursul verii trecute, Elodia Ghinescu impreuna cu Politistul Cristian Cioaca au plecat in vacanta in Italia, dupa care, la sfarsitul lunii august, avocata a plecat in vacanta in Dubai, unde a petrecut cateva nopti in compania ofiterului SPP Ilie Cristian. Aceste lucruri se cunosc, fiind recunoscute oficial. Neoficial, ca ipoteza care sustine acest scenariu, avocata a cautat solutii pentru a-si pune la pastrare o suma importanta de bani si pentru a-si pregati, impeuna cu sotul ei, disparitia.
Cioaca a anuntat disparitia Elodiei abia pe data de 5 septembrie, desi ea a parasit Romania in ziua de 30 august. Urma ca, dupa ce autoritatile din Romania vor inchide, din lipsa de probe, dosarul privind disparitia ei, declarånd-o oficial decedata la scurgerea a 12 luni de la disparitie, Cristian Cioaca sa plece definitiv, impreuna cu fiul sau, Patrick, in strainatate. Mobilul acestui scenariu ar fi, deci, incercarea de a scapa de amenintarile facute de lumea interlopa si de a pune la adapost o importanta suma de bani.

SCENARIUL 2
Elodia si-a fabricat „uciderea“ pentru a se razbuna pe Cristian Cioaca
Al doilea scenariu vine, de asemenea, in contradictoriu cu versiunea Parchetului General si se refera la inscenarea mortii de catre avocata brasoveana Elodia Marilena Ghinescu.
Astfel, plictisita de viata plafonata de familie pe care o traia alaturi de sotul ei, Cristian Cioaca, femeia a cautat, la 40 de ani, sa isi gaseasca implinirea sexuala in bratele altui barbat. Dupa ce a corespondat pe Internet cu mai multe persoane de sex masculin, Elodia l-a gasit pe alesul inimii sale: Ilie Cristian, un ofiter SPP care este detasat, de la inceputul anului trecut, in cadrul trupelor ONU insarcinate cu paza si protectia demnitarilor in Afganistan. Sfarsitul lunii august a insemnat, insa, pentru ea cea mai mare dezamagire, dupa ce a petrecut, alaturi de Ilie Cristian, cateva zile in Dubai. Sotul ei a aflat de escapada amoroasa a Elodiei si putea castiga usor un proces de divort, motiv pentru care aceasta si-a inscenat atat disparitia, cat si „uciderea“. Pentru a oferi anchetatorilor cat mai multe piste care sa conduca la ipoteza ca a fost ucisa si ca asasinul este Cristian Cioaca, Elodia a „plantat“ mai multe pete de sange in apartament si in autoturism, dupa care a aruncat mai multe obiecte si fotografii personale intr-o rapa din apropierea localitatii Rasnov. Dupa care, in scurtul timp pana pe data de 5 septembrie, a parasit Romania. A trecut doar cu pasaportul in UE, intrucat buletinul sau a fost ridicat de anchetatori de la Baroul Brasov. Astfel, femeia si-a abandonat nu numai cariera, dar si copilul de numai trei ani.
Planul evadarii din Brasov pe motive sentimentale si din dorinta de razbunare putea fi pus la punct de Elodia Ghinescu fie singura, fie alaturi de parintii, fratele ei si cativa apropiati. Toate probele si indiciile pe care Parchetul le-a adunat, pe parcursul celor aproape cinci luni de investigatii sunt, practic, potrivit acestui scenariu, doar o momeala pentru discreditarea si distrugerea politistului Cristian Cioaca.

SCENARIUL 3
Elodia a fost ucisa de Cioaca, insa anchetatorii nu pot proba crima fara sa gaseasca trupul victimei
Al treilea scenariu, cel pe care, in baza probelor si indiciilor culese de anchetatorii de la Politie si Parchet adunate intr-un mega-dosar, merge procurorul Marius Iacob este pe cat de simplu, pe atat de macabru. Afland de escapadele amoroase ale sotiei sale, in urma violarii corespondentei electronice, Cristian Cioaca a decis sa puna punct unei relatii tensionate. Mai ales ca, in vacanta de asta-vara, din Italia, politistul si-a intalnit amanta, Diana Precup, din Pitesti. In seara zilei de 29 august, Cioaca a revenit in Brasov, dupa o vizita la iubita lui, si-a intrebat nevasta cine este Ilie Cristian si, in urma unor discutii aprinse, i-a aplicat o lovitura. Cu tocul pistolului in cap. Elodia s-a dezechilibrat si, in urma loviturii, a decedat. Speriat, Cioaca a incercat s-o resusciteze, insa era mult prea tarziu. (In acest moment, conflictul poate sustine si o alta varianta, dar cu acelasi rezultat: infuriat pe adultera, Cioaca a lovit-o, iar avocata i-ar fi spus ca, pe baza semnelor de agresiune, o sa obtina o decizie favorabila la divort. Sotul, orbit de furie sau cu premeditare, ca sa nu ramana fara avere, a ucis-o). Vazand ca „e groasa“ politistul a cautat solutii sa scape de cadavru. L-a scos din apartament in miez de noapte, l-a bagat in portbagajul masinii, transportandu-l intr-un loc neidentificat pana in prezent, unde l-a ingropat, zidit sau incendiat. Spre dimineata, a revenit in Brasov, unde i-a cerut bonei sa-l pregateasca pe copilul Patrick pentru a-l transporta la parintii sai, in localitatea Uda, judetul Arges.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.