Departamentul European pentru
siguranta alimentara a recunoscut ca este inofensiv consumul de carne si
lapte modificat genetic.“Putin probabil ca exista vreo diferenta la
nivel de securitate alimentara intre produsele care sunt obtinute de la clone
sau urmasii lor si produsele care sunt obtinute prin metode obisnuite”, se
spune in raportul expertilor, publicat pe site-ul departamentului, informeaza
bbc.co.uk/hi/russian.

PRO
MODIFICARILOR GENETICE. Verdictul specialistilor arata ca vanzarea, in Europa,
a produselor din carne si lapte, modificate genetic, nu sunt inca permise.
Organul de executie al Comisiei Europene va lua aceasta decizie in mai, dupa ce
va consulta guvernele celor 27 de tari membre a UE. “Avem o atitudine serioasa
fata de siguranta produselor alimentare asa incat vom astepta pana cand vor fi
expuse toate parerile si pana vor fi
studiate toate problemele care deriva de aici”, a declarat Markus Kyprianou, comisarul UE pentru sanatate si
consum public. Comisia Europeana studiaza deja aceasta problema, a produselor
modificate genetic, dupa ce anul trecut Administratia pentru Alimente si Medicamente
a SUA a legalizat consumul acestui tip de produse. In prezent jumatate din
populatia Europei continua sa aiba o atitudine prudenta fata de produsele
modificate genetic. Europenii par sa fie mult mai conservatori si mai atenti in
aceasta problema. Simultan cu aceasta stire, favorabila pentru alimentatia
genetica, a parvenit un comunicat in care se spune ca Franta va prezenta la
organul de conducere al UE obiectii impotriva consumului de porumb modificat
genetic. Ecologistii francezi au indoieli referitoare la siguranta pentru
sanatate a porumbului Mon- 810 care a fost creeat de compania americana “Monsanto”.