"Nu am discutat cu premierul despre data alegerilor locale", a tinut sa precizeze presedintele PSD, in dorinta de a inabusi orice speculatie pe aceasta tema. "Nu ne gandim la comasarea celor doua alegeri doar pentru a nu avea uninominalul la baza urm
"Nu am discutat cu premierul despre data alegerilor locale", a tinut sa precizeze presedintele PSD, in dorinta de a inabusi orice speculatie pe aceasta tema. "Nu ne gandim la comasarea celor doua alegeri doar pentru a nu avea uninominalul la baza urmatoarelor alegeri", a spus liderul social-democrat. Geoana a fost de acord ca o eventuala comasare a celor doua alegeri ar insemna o economie importanta pentru stat si ar scurta perioada campaniei electorale. Surse din partid ne-au declarat insa ca discutia in partid pe aceasta tema este deschisa si ca sunt multi adepti pentru a organiza localele si parlamentarele in aceeasi zi. Pesedistii par tentati sa duca alegerile locale spre toamna, iar impedimentul schimbarii legii nu ii sperie. Ei pot modifica legea alaturi de liberali in Parlament, deoarece ultimii sunt de acord cu amanarea, visand dintotdeauna la un astfel de scenariu. "Aberatie politica, juridica si constitutionala, solutie absurda", a fost comentariul lui Emil Boc la auzul unei asemenea variante. El a spus ca daca Guvernul va incerca o astfel de manevra, PD-L se va adresa Curtii Constitutionale. (C. ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.