Surse din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici“ au dezvaluit, ieri, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“, ca Simona Todean, presupusa victima a ministrului transporturilor, Ludovic Orban, nu pr
Surse din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici“ au dezvaluit, ieri, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“, ca Simona Todean, presupusa victima a ministrului transporturilor, Ludovic Orban, nu prezinta rani specifice unui accident de circulatie. Asadar, neexistand victima, juridic vorbind, nu exista fapta, respectiv accident de circulatie cu vatamare corporala si parasirea locului faptei, motiv pentru care dosarul va fi cel mai probabil solutionat cu neinceperea urmaririi penale.

Oficial, rezultatul examinarii medico-legale nu a fost inca transmis procurorii Sectiei de Urmareire Penala si Criminalistica, acestia din urma asteptand raportul cel mai tarziu la sfarsitul acestei saptamani. Cu toate acestea, rezultatele preliminare arata ca, in dupa-amiaza zilei de 16 decembrie, Ludovic Orban nu a lovit-o cu autoturismul pe Simona Todean, presupusa victima in varsta de 14 ani, identificata de mass-media.

Concluziile, furnizate pe surse de catre Institutul National de Medicina Legala, au fost formulate in urma comunicarii pe care INML a avut-o cu medicii S pitalului Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu“, unitate medicala la a carei Camera de Garda fetita a fost prezentata in dupa-amiaza duminicii respective si unde i-au fost constatate cateva leziuni minore la mana stanga. Fata a fost radiografiata, iar din studiul planselor digitale ale acestor leziuni, reiese ca nu exista niciun fel de leziuni osoase, fisuri sau fracturi. Aceste concluzii au fost comunicate verbal legistilor, cu specificatia ca, din analiza leziunilor constatate, nu se poate afirma ca Simona Todean a fost victima unui accident rutier.

Se prefigureaza un NUP
„Au fost constatate cateva echimoze (vanatai) la nivelul cotului stang. Un accident de masina inseamna sa se constate o lovitura fie cu bara de protectie, fie cu parbrizul sau chiar o calcatura de roata, acestea lasa urme specifice, care nu au fost constatate in cazul pacientei Simona Todean“, au mai adaugat sursele citate.Contactat telefonic, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetulului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul Marius Iacob ne-a declarat ca rezultatele oficiale ale expertizei medico-legale vor ajunge la dosarul cauzei joi sau cel mai tarziu vineri.

„Gardianul“ a dezvaluit, in exclusivitate, in editia din 29 decembrie 2007, ca rezultatul examinarii medico-legale a Simonei Todean, presupusa victima a accidentului lui Ludovic Orban, este elementul esential al dosarului instrumentat de Parchet. Daca rezulta ca fata a fost lovita cu un corp dur, iar numarul de zile de ingrijiri medicale este mai mare de zece, anchetatorii pot incepe urmarirea penala „in rem“ (in privinta faptelor) pentru accidentul cu victima si fals in declaratii, fara a mai avea nevoie de marturia partii vatamate, sustin surse din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.