Calendarul privatizarii Automobile Craiova ar putea fi respectat daca raspunsul Comisiei Europene va fi trimis mai devreme de 26 de zile.

Finalizarea procesului de privatizare a companiei Automobile Craiova, programata pentru 30 ian
Calendarul privatizarii Automobile Craiova ar putea fi respectat daca raspunsul Comisiei Europene va fi trimis mai devreme de 26 de zile.

Finalizarea procesului de privatizare a companiei Automobile Craiova, programata pentru 30 ianuarie, are sanse sa primeasca unda verde din partea oficialilor de la Bruxelles inainte de acest termen. Comisia Europeana a deschis o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate de statul roman companiei Ford in procesul de cumparare a celui de-al doilea mare producator autohton de masini. Planurile Ford pentru Romania includ inceperea productiei unui model de clasa mica la Craiova la sfirsitul acestui an. In cazul in care decizia Comisiei Europene nu va fi trimisa oficialilor de la Bucuresti inainte de 30 ianuarie, atunci calendarul Ford va fi devansat.

Ford Europe, divizia europeana a celui de-al treilea mare producator mondial de autovehicule, a cumparat de la statul roman, reprezentat de AVAS, 72,4% dintre actiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro. Americanii s-au angajat sa dubleze numarul angajatilor de la Craiova, de la 3.900 in prezent la 7.000-9.000 de persoane, si sa investeasca un miliard de euro in Romania pina in 2011. Oficialii Ford au anuntat ca 90% dintre masinile produse la uzina de la Craiova vor fi exportate. Daewoo Automobile Romania a anuntat ca, incepind cu 1 ianuarie si pina pe 31 martie, a oprit productia modelului Matiz, invocind ca stocul existent este suficient ca sa acopere cererea de pe piata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.