Ford Europe a semnat in acest an contractul de privatizare a celui de-al doilea mare producator de automobile din Romania.

Divizia europeana a Ford Motor, al treilea producator de masini la nivel mondial dupa volumul vinzarilor, a se
Ford Europe a semnat in acest an contractul de privatizare a celui de-al doilea mare producator de automobile din Romania.

Divizia europeana a Ford Motor, al treilea producator de masini la nivel mondial dupa volumul vinzarilor, a semnat la jumatatea lunii septembrie a acestui an contractul de cumparare a Automobile Craiova, societatea care detine 100% din Daewoo Automobile Romania. Contractul de privatizare prevede vinzarea participatiei de 72,4% detinuta de AVAS in cadrul Automobile Craiova pentru suma de 57 de milioane de euro. Compania americana a inclus in planul de afaceri proiecte care vizeaza realizarea la Craiova a 48.000 de autoturisme in primul an de productie, a 245.000 de unitati in anul 2011 si a 300.000 de masini in anul 2013. Toate cheltuielile Ford pentru piese si servicii prevazute sa fie realizate in Romania se vor ridica la un miliard de euro in 2012.

Reprezentantii Daewoo Romania au anuntat ca vor intrerupe productia modelului Matiz incepind cu 1 ianuarie 2008 pentru cel putin trei luni, motivind ca actualul stoc este suficient ca sa acopere cererea. Finalizarea tranzactiei dintre Ford si AVAS ar trebui sa aiba loc pina pe 30 ianuarie anul viitor. Termenul poate fi devansat insa in functie de raspunsul Comisiei Europene. Oficialii de la Bruxelles au deschis o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate la privatizarea Automobile Craiova. Ford ar putea produce in Romania urmatoarea generatie a modelului de clasa mica, Fiesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.