Majestatea Sa, Regele Mihai I, a adresat un mesaj de Anul Nou, in care subliniaza necesitatea formarii, in spatiul romanesc, a unor "institutii solide, indreptate catre viitor". Totodata, Majestatea Sa atrage atentia oamenilor publici ca trebuie "s
Majestatea Sa, Regele Mihai I, a adresat un mesaj de Anul Nou, in care subliniaza necesitatea formarii, in spatiul romanesc, a unor "institutii solide, indreptate catre viitor". Totodata, Majestatea Sa atrage atentia oamenilor publici ca trebuie "sa-si serveasca institutia, nu sa se serveasca de ea". "Dupa primul an in Uniunea Europeana, se poate spune ca democratia si libertatile au locul lor stabil in societatea romaneasca", subliniaza Majestatea Sa. "Stiu ca sunt ramaneri in urma in sanatate si educatie, in conditiile de viata ale oamenilor in varsta si ca exista motive de dezamagire. Dar economia continua sa creasca si sa se elibereze de trecut, politica are dinamism, iar in Legislativul european avem, pentru prima oara, reprezentanti alesi", a precizat Regele Mihai. Majestatea Sa mentioneaza ca, de acum inainte, "putem sa incepem sa facem diferenta intre prosperitate si identitate, intre libertati si indatoriri, intre exercitiul politic si respectarea valorilor fundamentale". Regele Mihai a adaugat ca Romania are nevoie de o "Constitutie europeana care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului". In incheierea mesajului de Anul Nou, Regele Mihai a accentuat faptul ca "tara noastra va avea un loc in sistemul international daca va sti sa respecte democratia, cultivandu-si instinctul binelui national". Mesajul a fost transmis ieri, de la Castelul Savarsin, acolo unde Majestatea Sa si-a petrecut Craciunul, alaturi de familie. Regele Mihai se va intoarce la Bucuresti pe 30 decembrie si va sarbatori Revelionul in Capitala. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.