Sintagma “ca la noi la nimenea”, care a functionat ani la rand in cazul Romaniei, incepe sa-si piarda din actualitate. Pe zi ce trece avem dovezi ca fiecare dintre vecinii nostri are coruptii, infractorii sau spagarii lui, pe care insa s
Sintagma “ca la noi la nimenea”, care a functionat ani la rand in cazul Romaniei, incepe sa-si piarda din actualitate. Pe zi ce trece avem dovezi ca fiecare dintre vecinii nostri are coruptii, infractorii sau spagarii lui, pe care insa stie sa-i ascunda mult mai bine decat noi. In Ajunul Craciunului, o femeie a fost spulberata de o masina pe o autostrada din Ungaria, in timp ce incerca sa-l prinda pe hotul care ii sutise valiza din portbagaj. Pe acelasi drum, zeci de turisti au fost praduiti, cu metode copiate parca din Vestul Salbatic. Din acest motiv, autostrada M5, care iese din Romania si merge catre Budapesta, a fost poreclita “Autostrada Jafului”. Trenurile internationale care tranziteaza aceasta tara, dinspre Europa de Est catre Occident, sunt si ele tinta hotilor unguri. De asta, la granita, turistii sunt sfatuiti de conductor sa se baricadeze in compartimente si, pe cat posibil, sa evite mersul la toaleta. Nici in Bulgaria lucrurile nu arata mai bine. Acolo, masinile turistilor inca se fura din fata hotelului, iar politistii de circulatie se confunda usor cu raketii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.