Fara selectionerul Victor Piturca (foto) , racit si ramas la Bucuresti, delegatia FRF formata din directorul general Ionut Lupescu, seful departamentului international Florin Prunea si metodistul Dan Apolzan a negociat la Viena cu reprezentantii celo
Fara selectionerul Victor Piturca (foto) , racit si ramas la Bucuresti, delegatia FRF formata din directorul general Ionut Lupescu, seful departamentului international Florin Prunea si metodistul Dan Apolzan a negociat la Viena cu reprezentantii celorlalte federatii programul grupei preliminare pentru CM din 2010. Cei trei au reusit sa scoata un program bun pentru "tricolori", acestora ramanandu-le doar sa joace bine si sa obtina macar locul secund al grupei, care le-ar permite accesul la barajul pentru turneul final mondial care va fi gazduit de Africa de Sud. In cazul in care partile nu ajungeau la un program pana pe 8 ianuarie 2008, acesta ar fi fost stabilit de FIFA prin tragere la sorti, ceea ce oricum ar fi fost mult mai rau.
Asa cum si-a dorit selectionerul Piturca, Romania va debuta in preliminarii pe teren propriu cu un adversar mai slab cotat, Lituania, apoi a fost evitata o deplasare in Feroe in lunile octombrie, noiembrie, martie, aprilie, plus ca nu exista decat o "dubla" mai grea, cu Serbia acasa si, la patru zile, deplasare in Austria. Intalnirile cu principala contracandidata, Franta, vor avea loc in octombrie 2008, in Romania, si in septembrie 2009, in deplasare. La finalul discutiilor, Ionut Lupescu s-a declarat multumit. "In mare parte am reusit sa obtinem ce ne-am propus, acum ramane sa joace bine baietii. Cred ca 80-90 la suta din strategia pe care ne-o propuseseram pentru aceasta intalnire s-a implinit. Suntem multumiti. Decat sa ajungem la tragerea FIFA, in care se poate intampla orice... Sincer, nici unul dintre reprezentantii celor sase federatii nationale nu e pe deplin multumit. Fiecare a trebuit sa faca unele compromisuri. Important este ca ne-am inteles. Si selectionerul e multumit", a spus Lupescu. Acesta a reliefat si avantajele Romaniei: "Sunt mai multe puncte bune in acest program: ca jucam doar trei meciuri in 2008, ca jucam cu Serbia in 2009, ca nu jucam duble cu Franta si cu Serbia, ca jucam primul meci acasa si ca incheiem tot pe teren propriu", a conchis directorul general al FRF. Raymond Domenech, selectionerul francez, a evitat un raspuns transant cu privire la programul echipei sale. "Am reusit sa ajungem la un compromis. Nu suntem nici satisfacuti, dar nici dezamagiti. Am incercat sa echilibram lucrurile pentru ca nimeni sa nu fie frustrat. Una dintre prioritatile noastre era sa nu jucam meciuri in luna iunie. Ne vom incepe parcursul din preliminarii impotriva Austriei, iar apoi vom intalni Serbia", a spus Domenech.
Programul Grupei a 7-a
6 septembrie 2008: ROMANIA - Lituania, Austria - Franta, Sebia - Insulele Feroe
10 septembrie 2008: Insulele Feroe - ROMANIA, Lituania - Austria, Franta - Serbia
11 octombrie 2008: ROMANIA - Franta, Insulele Feroe - Austria, Serbia - Lituania
15 octombrie 2008: Austria - Serbia, Lituania - Insulele Feroe
28 martie 2009: ROMANIA - Serbia, Lituania - Franta
1 aprile 2009: Austria - ROMANIA, Franta - Lituania
6 iunie 2009: Lituania - ROMANIA, Serbia - Austria
10 iunie 2009: Insulele Feroe - Serbia
19 august 2009: Insulele Feroe - Franta
5 septembrie 2009: Franta - ROMANIA, Austria - Insulele Feroe
9 septembrie 2009: ROMANIA - Austria, Serbia - Franta, Insulele Feroe - Lituania
10 octombrie 2009: Serbia - ROMANIA, Austria - Lituania, Franta - Insulele Feroe
14 octombrie 2009: ROMANIA - Insulele Feroe, Franta - Austria, Lituania - Serbia


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.