Medici de la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitala, impreuna cu medici germani, au utilizat pentru prima data in tara noastra o noua metoda de indentificare a tumorilor canceroase la vezica urinara. Metoda consta in administrarea unei substante la nivelul
Medici de la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitala, impreuna cu medici germani, au utilizat pentru prima data in tara noastra o noua metoda de indentificare a tumorilor canceroase la vezica urinara. Metoda consta in administrarea unei substante la nivelul vezicii urinare, ce pune in evidenta tumorile prin expunere la lumina ultravioleta. "Substanta, care este administrata in vezica urinara, poate sa puna in evidenta o tumoare in faza microscopica, «puiul» tumorii, care se poate vedea prin metode clasice", a declarat profesorul Petrisor Geavlete, seful sectiei de urologie a spitalului. Cinci bolnavi, patru barbati si o femeie, diagnosticati cu tumori la vezica urinara in stadii incipiente cu ajutorul noii metode, au fost operati endoscopic la Spitalul "Sf. Ioan". Medicul Alexander Karl, de la clinica de urologie din Munchen, a precizat ca prin aceasta metoda este redus cu 20% riscul aparitiei unei recidive, fara a fi utilizata chimioterapia. Pentru cei cinci pacienti, operatiile au fost gratuite, dar ceilalti trebuie sa plateasca 450 de euro pentru flaconul de substanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.