Aurica Matei a fost ingropat crestineste dupa 50 de zile de cautari. Barbatul a fost gasit intr-o rapa pe malul Raului Arges. In tot acest timp, Victor Neciu, soferul care l-a ascuns pe acesta, si-a vazut linistit de treburi. Dupa un an, Neciu este c
Aurica Matei a fost ingropat crestineste dupa 50 de zile de cautari. Barbatul a fost gasit intr-o rapa pe malul Raului Arges. In tot acest timp, Victor Neciu, soferul care l-a ascuns pe acesta, si-a vazut linistit de treburi. Dupa un an, Neciu este cercetat in libertate.


Aurica Matei a fost ingropat la data de 27 ianuarie 2007, in cimitirul ortodox al orasului Popesti-Leordeni, dupa 54 de zile de cautari. A fost condus pe ultimul drum de familie si prieteni care i-au fost alaturi de-a lungul vietii. In biserica, in timpul prohodului, lacrimile Marianei Matei, sotia lui Aurica, curgeau din ochii umezi si se prelingeau pe cosciugul de lemn. Preotul slujea. Iar Mariana plangea si isi jelea sotul. In timpul slujbei de inmormantare, Mariana a lesinat de cateva ori. A fost scoasa la aer, pe brate, de cativa oameni aflati in apropierea ei. In cimitir, dupa ce si-a terminat preotul slujba, Mariana Matei a pus capul din nou pe cosciug, implorandu-i pe gropari: "Mai lasati-l un pic. Nu il bagati in groapa". Isi jelea sotul. Cu ultimele puteri, striga la sotul ei si il intreba: "Cui ne lasi acum? De ce a trebuit sa ne parasesti?". Disperata, a incercat sa se arunce pe cosciugul care era coborat cu ajutorul unor franghii in groapa. Rudele, aflate in preajma, au reusit sa o tina pe loc. In timp ce se zbatea si incerca sa scape din prinsoarea rudelor, Mariana a lesinat in fata mormantului. A cazut in genunchi. Nu mai avea nici un dram de putere. Sase barbati prezenti la inmormantare au scos-o imediat din cimitir pe brate.


SUSTINERE. Colegii si profesorii lui Daniel Matei, in varsta de 17 ani, fiul cel mare al lui Aurica, au tinut sa fie alaturi de acesta. Insotit de doi colegi, Daniel se strecura prin multimea stransa pe strada. Vecini, prieteni de familie, toti au sprijinit familia indurerata. Colegii lui Daniel, in semn de afectiune, i-au adus o coroana de flori. L-au insotit peste tot. In Biserica, Daniel statea pe un scaun, iar colegii, langa el, ca niste ingeri pazitori. Cu privirea pierduta asculta slujba preotului. Din cand in cand, mai arunca cate o privire catre cosciugul in care se afla tatal sau. Toata ziua, Paul Matei, fiul cel mic al familiei Matei, care are 5 ani, si-a cautat prin multime un prieten de joaca. Dupa cateva cautari, dezamagit, s-a retras singur in spatele casei. Degeaba au incercat ceilalti copii, veniti cu parintii la inmormantare, sa-i faca pe plac. Nu mai vorbea cu nimeni. Voia sa fie singur. Nu prea intelegea de ce se adunase atata lume. In seara de Anul Nou, nu a avut liniste deloc. Plangea dupa tatal lui: "Tati, unde esti?".


LOCALIZARE. Drama familiei Matei a scos la iveala incompetenta unor politisti obisnuiti sa isi petreaca timpul in birourile calde pe care le conduc. Aurica Matei disparuse din data de 4 decembrie 2006, in timp ce se intorcea de la servici. Ultimele persoane care l-au vazut in viata sustineau ca a fost victima unui accident de circulatie produs la capatul liniei de maxi-taxi 154, in zona abatorului Glincarn. Desi politistii din orasul Glina au fost sesizati de martori, dupa o ora, cu privire la accident, acestia nu s-au obosit sa faca investigatiile preliminare. La insistentele sotiei lui Aurica, politistii ilfoveni au inceput o ancheta la cinci zile dupa producerea accidentului. Timp de o luna, politistii, condusi de comisarul-sef Florin Trosca, aveau la dosar informatii contradictorii si imprecise. Victor Neciu, soferul care l-a accidentat pe Aurica, s-a ascuns mai bine de o luna. A fost prins cu ajutorul S.R.I. Neciu i-a condus pe anchetatori la locul in care a ascuns trupul lui Aurica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.