Senatorii au amanat, miercuri, votarea ordonantei de modificare a Legii ANI, prin care se stabileste ca face obiectul legii averea dobandita in mod „nejustificat“ in timpul mandatului, cu conditia existentei unei diferente de 10.000 de e
Senatorii au amanat, miercuri, votarea ordonantei de modificare a Legii ANI, prin care se stabileste ca face obiectul legii averea dobandita in mod „nejustificat“ in timpul mandatului, cu conditia existentei unei diferente de 10.000 de euro intre valoarea declarata si valoarea reala. Dezbaterea ordonantei, la care a fost prezent ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, i-a impartit pe putinii senatori prezenti la sedinta in doua tabere: sustinatorii mentinerii formularii din Legea ANI, in care se vorbeste despre avere dobandita „ilicit“, si sustinatorii punctului de vedere al Guvernului, care a optat pentru folosirea in corpul legii a sintagmei „avere nejustrificata“.

In timpul dezbaterilor, senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut folosirea in lege a termenului de „avere ilicita“, el calificand notiunea de „avere nejustificata“ drept „o chestiune subiectiva, de evaluare, de optiune“.
In interventia sa, ministrul justitiei s-a pronuntat pentru respingerea amendamentului sustinut de social- democrati. „Daca am inlocui termenul nejustificat, cu termenul ilicit, aceasta lege devine inoperabila, ineficienta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.