Liderul PIN, Cozmin Gusa, a anuntat luni ca demisioneaza din functia de presedinte al partidului, in urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, la care formatiunea pe care a condus-o nu a trecut pragul electoral, si, in consecinta, nu va tri
Liderul PIN, Cozmin Gusa, a anuntat luni ca demisioneaza din functia de presedinte al partidului, in urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, la care formatiunea pe care a condus-o nu a trecut pragul electoral, si, in consecinta, nu va trimite niciun reprezentant la Bruxelles. PLEACA MULTUMIT. Gusa a declarat ca nu vede rezultatul alegerilor ca pe un esec avand in vedere ca PIN era creditat de opinia publica cu doar 1% dar ca respecta statutul partidului. "Din punct de vedere personal, chiar in acest moment am semnat, conform articolului 64 din statutul PIN, convocarea Adunarii Nationale Generale pentru stabilirea noii structuri de conducere, ceea ce inseamna ca incepand de azi am si demisionat, si am delegat atributiile de presedinte Consiliuli Liderilor din care fac parte vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, si secretarul general", a declarat Gusa. Gusa nu considera ca scorul obtinut de PIN la euroalegeri este mic."Din punct de vedere al partidului pe care il reprezint, avem si judete cu un scor peste 5%, ceea ce pentru un partid nou este lucru mare. Nu vad neaparat un esec, este chiar un progres daca ne gandim ca unele sondaje ne creditau cu 1%", a declarat Gusa. Potrivit Exit Poll-ul realizat de TNS CSOP, dat publicitatii duminica la ora 21:00, PIN ar fi obtinut 1,8% din voturi fiind urmat de PNTCD cu 1,5 procente, de Partidul Romilor Pro Europa - 0,9%, Partidul Verde - 0,3% si Partidul Alianta Socialista - 0,2%. Exit Poll-ul TNS CSOP a mai aratat ca la inchiderea urnelor pragul electoral de 5% a fost trecut de PD, PSD, PNL, PLD si UDMR, iar candidatul independent Laszlo Tokes a obtinut 3,8%, in timp ce PRM, PC si PNG nu au depasit pragul electoral. Astfel, PD a obtinut 31,7%, PSD - 20,81%, PNL - 15,2%, PLD - 6,9% si UDMR - 6,2%, in timp ce PNG-CD a obtinut 4,7%, PRM - 3,4%, PC- 2,4%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.