24 de milioane de euro, beneficiu la Cupa Mondiala de rugby

Cupa Mondiala de rugby a reprezentat un succes pentru organizatori, care au anuntat un beneficiu de 24 de milioane de euro la un buget ce a depasit suma de 230 de milioane de euro. ,,Aceste 24 de milioane de euro constituie o cifra estimativa, existind o marja de plus sau minus 3 milioane de euro, deoarece mai ramin numeroase puncte de clarificat. Am realizat venituri suplimentare gratie punerii in vinzare, in timpul competitiei, a 150.000 de bilete, dintre care 30.000 la prima categorie, ceea ce a generat un sold net de 16,4 milioane de euro", a declarat Etienne Thobois, director general al Comitetului de organizare a CM de rugby. Initial, organizatorii estimasera un beneficiu de 5,5 milioane de euro, la un buget de 218 milioane de euro.

Marea Bucla se muta in Principat

Principatul Monaco va gazdui, in premiera, o etapa a Turului Frantei. Organizatorii au decis ca, in 2009, prologul celei mai importante curse cicliste din calendarul international sa se desfasoare pe strazile din Monte Carlo. Au fost ,,imprumutate’’ portiuni din celebrul circuit de Formula 1, pe care anual se disputa Marele Premiu al Principatului Monaco. O descriere detaliata a evenimentului va avea loc pe 14 decembrie la Palatul Grimaldi din Monaco in prezenta Printului Albert II de Monaco. Ultima data cind Turul Frantei a avut startul programat pe Coasta de Azur s-a intimplat in 1981, cind s-a plecat de la Nisa. In ceea ce priveste editia din 2008, aceasta va debuta pe 5 iulie, la Brest, si se va incheia pe 27 iulie la Paris, insumind 3.554 de kilometri. Pentru prima oara dupa 1967 se va renunta la prolog, caravana urmind sa ,,atace’’ intii Pirineii si apoi inaltimile din Alpi. Au fost eliminate transbordarile obositoare, iar etapele vor fi mai scurte.

Doliu in baschetul romanesc

Viteza excesiva face din nou victime in baschetul romanesc. Fostul antrenor al echipei nationale a Romaniei, in prezent tehnician la ,,U’’ Mobitelco, Gheorghe Roman, a decedat, joi seara, intr-un accident rutier petrecut pe raza municipiului Brasov. Roman se afla intr-un autoturism Fiat, condus de Cristian Voievod, si se indrepta dinspre Cluj spre Bucuresti. Intr-o zona cu mai multe curbe periculoase, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, soferul a scapat directia Fiatului, care s-a lovit de un parapet. In urma impactului, Gheorghe Roman, care se afla in dreapta soferului, a suferit mai multe rani la cap si a decedat pe loc.

Echipa "U" Mobitelco a anuntat ca va purta banderole de doliu atit la meciul de simbata, cu CSU Brasov, cit si la cel cu PAOK Salonic, din FIBA EuroCup. Gheorghe Roman era si decanul Institutului de Educatie Fizica si Sport din Cluj.