Francis Ford Coppola a declarat, intr-un interviu ce va fi publicat in viitorul numar din revista "Time", ca peliculele din seria "Nasul" nu sint printre cele cinci filme pe care le considera cele mai bune din cariera sa, top ce include insa "Tineret
Francis Ford Coppola a declarat, intr-un interviu ce va fi publicat in viitorul numar din revista "Time", ca peliculele din seria "Nasul" nu sint printre cele cinci filme pe care le considera cele mai bune din cariera sa, top ce include insa "Tinerete fara tinerete", ecranizare a unei nuvele de Mircea Eliade. In topul celor mai bune cinci filme ale sale, Coppola include peliculele "Oamenii ploii" (1969), "Conversatia" (1974), "Apocalipse Now" (1979), "Golanii" (1983) si "Tinerete fara tinerete", ce va avea premiera in SUA in decembrie. Filmul dupa Eliade a rulat deja, in avanpremiera, la Festivalul de la Roma, insa cronicile au fost, in majoritate, negative. Regizorul a spus ca prin acest proiect a incercat sa-si gaseasca locul in industria cinematografica: "Voiam sa fiu cineva care face doar filme personale". La Bucuresti, la finalul unei vizionari, Coppola a explicat ca filmul sau este unul neobisnuit si dificil, in care o poveste se naste dintr-o alta poveste, care iese dintr-o alta, "asemeni unui trandafir care se deschide". Desi a admis ca spectatorii ar putea avea dificultati in intelegerea peliculei, Coppola a declarat ca simte ca si-a facut pe deplin datoria fata povestea lui Eliade. (G.L.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.