American International Group Inc. (AIG) a anuntat miercuri o scadere cu 13% a profitului din trimestrul al treilea pe 2007, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Cotatia actiunilor AIG, cea mai mare companie de asigurari din punctul de vedere al cotei
American International Group Inc. (AIG) a anuntat miercuri o scadere cu 13% a profitului din trimestrul al treilea pe 2007, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Cotatia actiunilor AIG, cea mai mare companie de asigurari din punctul de vedere al cotei de piata, a scazut miercuri in doua etape cu aproape 10%. Actiunile AIG sunt cotate la cel mai scazut nivel din 2007.
"Este dezamagitor, insa nu dezastruos", a declarat un analist al firmei Celent LLC, Donald Light.
Pierderile dupa impozitare, de 600 milioane dolari, au reprezentat mai putin de 1% din portofoliul AIG, de 872 miliarde dolari.
Compania de asigurari cu sediul la New York a anuntat un profit operational in al treilea trimestru de 3,49 miliarde dolari, sau 1,35 dolari/actiune.
Sectorul asigurarilor ipotecare a inregistrat o pierdere operationala de 215 milioane dolari.
Profitul operational al diviziei de consum, ce se ocupa cu imprumuturi pentru case si alte forme de creditare, a scazut cu aproape doua treimi, la 80 milioane dolari, din cauza crizei pietei imobiliare.
Profitul net a scazut la 3,09 miliarde dolari, de la 4,22 miliarde dolari fata de perioada similara din 2006. Profitul operational al sectorului de asigurari de proprietate a scazut cu 3,4% la 2,51 miliarde dolari, in mare parte din cauza pierderilor din sectorul asigurarilor ipotecare.
Profitul operational in sectorul asigurarilor de viata si al pensiilor private a scazut cu 6%. Analistii au fost ingrijorati ca sporirea diviziei traditionale AIG a fost slabita. "Am fost surprins ca nu au atins o valoare mai ridicata", a declarat un analist al Credit Sights, RobHaines.
Pierderile AIG nu au fost atat de severe precum cele de miliarde de dolari anuntate de Citigroup Inc, Merrill Lynch & CoInc si Morgan Stanley.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.