Presedintele Traian Basescu efectueaza, miercuri si joi, o vizita oficiala in Regatul Norvegiei, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit sursei citate, seful statului va avea convorbiri cu Majestatea Sa Harald
Presedintele Traian Basescu efectueaza, miercuri si joi, o vizita oficiala in Regatul Norvegiei, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit sursei citate, seful statului va avea convorbiri cu Majestatea Sa Harald al V-lea, Regele Norvegiei, cu primul - ministru Jens Stoltenberg, cu presedintele Parlamentului, Thorbjorn Jagland, si cu primarul orasului Oslo, Fabian Stang.
De asemenea, Traian Basescu va sustine o conferinta la Institutul Nobel pe tema ''Energia si regiunea Marii Negre'' si va avea o intalnire cu Asociatia Armatorilor Norvegieni.
''In contextul prezentei sefului statului la Institutul Nobel, va fi lansat un volum de documente diplomatice referitoare la relatiile bilaterale, pentru marcarea aniversarii a 90 de ani de la stabilirea legaturilor diplomatice dintre cele doua tari'', precizeaza comunicatul.
In programul vizitei figureaza o intalnire a sefului statului cu presedintele Universitatii Norvegiene de Management, unde va fi semnat un document privind cooperarea academica dintre Centrul de Expertiza Maritima din Aalesund si universitatile din Galati si Constanta, precum si o intalnire cu grupul de studenti romani care urmeaza cursurile universitatii.
Conform sursei citate, vor fi semnate doua documente de cooperare bilaterala. Primul se refera la programul norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila, iar cel de-al doilea la conditiile de angajare a marinarilor romani pe navele comerciale norvegiene.
Cu ocazia prezentei la Oslo, Traian Basescu se va intalni cu membrii comunitatii romanesti din Norvegia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.