Concursul national "Miss Baba Satului", desfasurat la Berevoesti, in judetul Arges, a fost castigat de Dorica Proca, in varsta de 67 de ani, la inedita competitie, unica in Romania, participand patru concurente, cea mai in varsta avand 85 de ani, tra
Concursul national "Miss Baba Satului", desfasurat la Berevoesti, in judetul Arges, a fost castigat de Dorica Proca, in varsta de 67 de ani, la inedita competitie, unica in Romania, participand patru concurente, cea mai in varsta avand 85 de ani, transmite Mediafax. Concurentele si-au testat abilitatile de gospodine, dansatoare si interprete de muzica folclorica si au prezentat trei tinute: port popular, tinuta de oras si camasi de noapte, castigatoarea fiind desemnata de juriu in functie de prezenta scenica, simtul umorului si sarmul pe care l-au avut la public. "A fost un concurs bun, iar Miss Baba Satului a iesit tanti Dorica a lui Proca, care a primit drept premiu o pereche de galosi. <<Fetele>> au fost chiar bine pregatite si si-au etalat toate farmecele si vestimentatia pentru a convinge, fiecare in parte, juriul sa le desemneze castigatoare. Este un concurs unic in Romania si suntem mandri si orgoliosi de asta", a declarat Ion Baboi, organizatorul concursului. Castigatoarea concursului, Dorica Proca, alintata cu porecla "Tusi" este vestita in zona pentru harnicia, nonconformismul si frumusetea sa. Conform fisei de concurs, Dorina stie sa mulga bine vaca, prefera fustele scurte, isi doreste sa doarma dezvelita noaptea si sa fie mangaiata in soapta si regreta ca nu a vazut Parisul. La concurs a luat parte si castigatoarea precedentelor editii, Filofteia Hera, zisa si "Tuta lui Tirboc". Concursul "Miss Baba Satului" s-a desfasurat sambata seara pe scena caminului cultural din Berevoiesti, in paralel cu festivalul de umor "Haz de necaz", ajuns la a sasea editie, manifestare la care Marele Premiu, un tap, nu s-a acordat, juriul rezervandu-si drepul de a-l consuma impreuna cu concurentii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.