Pugilistul roman va pleca in vacanta dupa ce a devenit campion mondial la profesionism, versiunea IBF.Directa care i-a indeplinit visul lui Bute si
l-a trimis pe Berrio in lumea viselor La patru ani de cind a trecut la profesionism, romanul Lucian Bute si-a implinit visul, devenind campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Pugilistul din Galati devine astfel cel de-al treilea roman care cucereste titlul mondial la profesionism, dupa Mihai Leu (1997- titlul WBO) si Leonard Doroftei (2002-titlul WBA). Confirmindu-si renumele de Mister KO, Bute si-a trecut in palmares, simbata dimineata, pe ringul de la Bell Centre, a 21-a si cea mai importanta victorie din cariera la profesionism, invingindu-l inainte de limita pe Alejandro Berrio, detinatorul centurii cu diamante. Columbianul a rezistat aproape 11 reprize in fata pumnilor naprasnici ai romanului. „Berrio nu a reusit sa ma surprinda cu nimic. Loviturile lui au fost usor de ghicit. Pregatisem foarte bine aceasta partida si asta s-a vazut. Sint fericit ca am reusit sa-mi realizez visul, acela de a deveni campion", a declarat pugilistul roman dupa meci.

Printre cei 13.000 de spectatori care l-au incurajat pe Bute s-a aflat si presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. „La Montreal s-a consacrat zeita Nadia, iar acum Lucian Bute e un zeu aici. A fost senzationala atmosfera in sala, am vazut steagurile Romaniei fluturind si sint foarte mindru si fericit de ceea ce a facut Lucian", a spus Obreja.

Asteptat acasa, la Pechea, cu sarmalute si friptura, Lucian a anuntat ca isi va amina sosirea pina spre sfirsitul lunii noiembrie, cind spera sa aduca si centura cu diamante. Deocamdata, Berrio si-a luat centura in Columbia, pentru a o pastra ca amintire, IBF urmind ca in citeva zile sa-i trimita romanului una noua. „Deocamdata vreau sa ma odihnesc, poate voi pleca o saptamina in Caraibe. In Romania voi veni luna viitoare pentru o perioada mai lunga, intrucit vreau sa petrec sarbatorile de iarna alaturi de familie", a spus Lucian.

Conform regulamentului IBF, Bute este obligat ca in termen de noua luni sa-si puna titlul la bataie cu un boxer mai slab cotat in categoria sa. „Meciul nu va fi programat inaintea lunii martie", anunta romanul, care l-ar putea avea ca adversar pe Cristian Sanavia sau pe Robert Stieglitz. In functie de rezultat, el ar putea boxa pentru unificarea centurilor.

Cele mai importante momente ale meciului Bute-Berrio